1 op 1 Trajecten: Jouw Succes
Wordt weer gelukkig

 •  african woman 1580545 1280

Herken jij dit: Je voelt je altijd de uitzondering. Je voelt je niet echt thuis op je werk, in jouw buurt op de sportclub. Mensen kijken (of staren) altijd naar je. Je wordt getolereerd maar je hoort er toch niet echt bij. Je ziet het in de blikken, je hoort het in de toon en soms wordt het ook gewoon direct tegen je gezegd.  

Je wordt onzeker, moet ik mij nog meer aanpassen? Ja dat zullen ze in je familie leuk vinden. Je krijgt nu al opmerkingen dat je zo verhollandst bent. En jij wilt juist verder een volgende stap in jouw carrière/leven maken. 

Als zwarte vrouw in een witte samenleving ontkom je er niet aan dat je je af en toe moet aanpassen. Soms slaat de balans door. Soms zover dat je even helemaal kwijt bent, wie jij nou zelf bent. 

Stel je eens voor
Ja je hebt die fel begeerde nieuwe baan gevonden. Het is je eerste dag, naast de gezonde spanning, voel jij je helemaal zeker van jezelf. Met opgeheven hoofd en een vol vertrouwen ga je er op af. Jij bent wie je bent en ook al staart het hele bedrijf je aan : Jij bent trots op je afkomst, op je haar en op jouw kwaliteiten, die rechtstreeks uit jouw afkomst komen. Zij weten het nog niet, maar jij wel en over een jaar zij ook. Want jij laat je niet meer intimideren door gefluister achter je rug, starende blikken, negatieve opmerkingen en 1000 vragen over je land van herkomst, het eten, jouw gewoontes enzovoort. Jij bent nu echt Black and Proud. 

Het overkwam mij ook. Ik ben opgevoed door Surinaamse ouders, die er van overtuigd waren dat je je maar het beste kon aanpassen in deze witte samenleving. Dus werden wij opgevoed met verschillende signalen: "Wees als hen, val niet op" en aan de andere kant sijpelde daar de Surinaamse normen doorheen. Vooral als het ging om het eren van je ouders. Het was allemaal heel verwarrend. 

En gek genoeg waren het de vragen van mijn witte vriendinnen, collega's en klanten, die mij aan het denken zette. 
Wie ben ik?
Waar kom ik vandaan? 
Hoe zit dat met het zwart zijn, wat is dat dan, wat houdt dat in? 

KLEIN 2


Dat was prettig, die vragen van mijn witte omgeving, maar ik had behoefte aan de ondersteuning van iemand die mij volledig begreep. Maar een zwarte coach kon ik toen niet vinden. En dat heb ik heel erg gemist. Daarom heb ik dit traject: JOUW SUCCES ontwikkelt. Naast alle opdrachten begrijp ik wat jij meemaakt. 

Opgeven doe je via CONTACT, je krijgt dan een factuur van mij voor 1047 € (ex BTW 21%) 

In dit 1 op 1 traject maak je weer contact met je eigen bron, met jouw zwart zijn, want dat is toch de basis van alle succes. Een antwoord vinden op de vraag Wie ben ik nu echt, wat heb ik geërfd van mijn moeder en haar moeder? Wat daarvan wil ik behouden, wat mag met mijn eigen ritueel in de prullenbak? 

Met speelse en creatieve opdrachten. We gebruiken jouw beeldentaal om de juiste woorden te vinden. De woorden, die in jouw resoneren en voor jou precies aangeven waar het om gaat. Door deze woorden vast te leggen in de voor jou juiste beelden ( plaatjes, tekeningen, kleuren, schilderijtjes) vindt er een diepe verankering plaats.

Na dit traject

 • Presenteer jij jezelf met zelfvertrouwen 
  Weet jij hoe je jouw afkomst positief kunt inzetten   
  Heb je balans tussen leven in de flow en het bereiken van jouw doel
  Heb je de eerste stappen van jouw praktische actie plan gezet 
  Heb jij altijd een antwoord op negatieve opmerkingen over je afkomst
  Maak jij de verbinding naar jouw bron, je omgeving en de anderen

Hoe werkt het? 

Dit traject is een combinatie van online en off line werken.  Er zijn zes stappen/modules.  

Mijn methode in 6 stappen (de basis)
Ik werk altijd op maat,dus ik pas mijn opdrachten aan aan jouw vragen en situatie. 

Intake. Internet bellen of telefoon. Kennismaking van twee kanten. Waar sta jij nu? Wat voel jij daarbij? Wat wil jij graag anders? Ik stel vragen, geef terug wat ik hoor en jij vertelt weer verder. Aan het einde weet jij of je door wilt gaan. Bij een ja maken we direct de eerste afspraken. Kan via Internet bellen of telefoon.


Verdieping. Offline, bij mij thuis of op een mooie locatie. We gaan nog dieper in op jouw situatie nu. Waar loop jijzelf tegen je eigen afkomst aan. Waar ben je niet blij mee? Waar ben je wel super blij mee? Waar wringt nu precies de schoen? Speelt er nog meer dat niet in de intake naar boven is gekomen?


Positief zwart bewustzijn. Deze stap zet jij thuis. Je krijgt een opdracht in je mailbox via internet bellen (Zoom) bespreken we de uitkomsten. Van woord naar beeld. We kijken naar momenten in jouw leven waarin jij jouw afkomst positief hebt ingezet. We kijken naar welke kwaliteiten van jou direct samenhangen met je afkomst. En hoe kun je die versterken? Jij krijgt weer grip op wat jij kunt en ook wat jij graag wilt. Aan het einde van deze sessie is jouw zwart bewustzijn versterkt. 


Jouw Black Queen. Een thuis opdracht die jij uitvoert en die wij via Zoom bespreken. Noem het hoe jij wilt: jouw droom, jouw passie, jouw missie of jouw opgave in dit leven. Op welke manier wil jij jouw blackness inzetten om jouw doel te halen? Is er een connectie tussen jouw passie en jouw afkomst? Dat hoeft niet, maar het is goed om je daarvan bewust te zijn. We gaan van woord, naar beeld en nog eens naar woord.


Jouw weg. Wij treffen elkaar weer bij mij thuis of op een mooie locatie. Dromen, missies en passies zijn mooi, maar ondertussen zit jij waar je zit. In hoeverre kun jij gewoon de zwarte vrouw die je bent, laten zien op je werk? Wat heb jij nodig om dat op een positieve manier te doen? Welke vaardigheden, mensen en acties werken mee? Wie of wat werkt tegen? Ik maak gebruik van visualisaties, beelden en woorden. Be black and be proud!

Jouw actie plan. Je maakt jouw eigen actieplan thuis en wij bespreken dat via Zoom. Van droom naar realiteit. Nu je weet wat er nodig is, kun je een concreet actie plan maken. Met deadlines als je dat wilt, maar het mag ook minder concreet. Wat heb jij nodig om in actie te komen? Alle acties kunnen: een training/opleiding, goed gesprek met jouw leidinggevende of met je ouders of op zoek naar ander werk. 

Jouw afronding. Voor de puntjes op de i en een evaluatie treffen we elkaar weer bij mij thuis of mooie locatie. De laatste puzzelstukjes. De eerste resultaten.
Dus samenvattend: 

1. Intake: internet bellen 
2. Verdieping: face tot face
3. Positief zwart bewustzijn: thuisopdracht + internetbellen
4 Jouw weg: face tot face
5. Jouw actieplan: thuisopdracht + internetbellen
6. Jouw afronding: face tot face 

Resultaten, na dit traject

 • Presenteer jij jezelf met zelfvertrouwen 
  Weet jij hoe je jouw afkomst positief kunt inzetten   
  Heb je balans tussen leven in de flow en het bereiken van jouw doel
  Heb je de eerste stappen van jouw praktische actie plan gezet 
  Heb jij altijd een antwoord op negatieve opmerkingen over je afkomst
  Zet jij stappen naar de verbinding naar jouw bron, je omgeving en de anderen

Ik werk met woorden en beelden. Ik laat je jouw inzicten vastleggen in beelden, dat geeft meer verdieping. 

Wanneer is dit traject voor jou geschikt?

Check Je loopt vast in jouw leven/werk 
Check Je ligt nachten lang te piekeren over jouw toekomst
Check Je je voelt je onzeker over jouw culturele/etnische afkomst
Check Je voelt je vaak buitengesloten
Check Je bent bereid om naar jezelf te kijken 

 

Opgeven doe je via CONTACT, je krijgt dan een factuur van mij voor 1047 € (ex BTW 21%) 

Jouw investering is dus 1047€ (ex BTW 21%) 

* Wist je dat je deze trajecten ook als scholingskosten van de belastingen kan aftrekken.

kleinoktober2018

FAQ

Wat moet ik mij voorstellen bij het werken van beeld naar woord en andersom?

Werken met beelden betekent, dat je op zoek gaat naar beelden (plaatjes, foto's, tekeningen, kunstwerken) die dat wat jij voelt/denkt weergeven. Je mag knippen, foto's maken, tekenen, schilderen enzovoort. Tijdens de bijeenkomsten, maar ook thuis in je eigen veilige omgeving. Soms laat ik je eerst je gevoel in beelden uit drukken en gaan we daarna de juiste woorden er bij zoeken. Soms ook andersom en soms gaan we naar aanleiding van de gevonden woorden op zoek naar 1 beeld.


Kan ik in termijnen betalen?
Ja, dat kan, neem contact met mij op.

Moet ik creatief zijn voor dit traject?
Nee, niet creatiever dan je bent. Je kunt prima werken met foto's en plaatjes uit tijdschriften of met kleuren en abstracte lijnen.

Wat als ik na twee bijeenkomsten het toch niets vind?
Kun je voor mij goed onderbouwen, waarom het programma niet bij jou past, dan krijg je je geld terug. Na drie of meer bijeenkomsten krijg je helaas niets terug.


Als ik aan het einde nog verder wil, kan ik dan nog doorgaan? En wat kost dat dan?
Ja, je kunt altijd zoveel bijeenkomsten bij boeken als jij wilt. Per bijeenkomst kost dit dan 90 euro. dat is nog geen 40 euro per uur.


Ik vind 2,5 uur achter elkaar een beetje lang, kan het ook in kortere bijeenkomsten?
Ja, dat kan, afhankelijk van waar we staan in het traject. Het betekent wel meer bijeenkomsten, voor dezelfde prijs ;-)


Kan ik dit traject ook in een kleine groep volgen? En is het dan goedkoper?
Ja dat kan. Bij voldoende aanvragen plan ik deze in. Dat kan ook in company, als er veel medewerkers willen/moeten vertrekken. 

Staat jouw vraag er niet bij, of wil je even overleggen of dit echt wel iets voor jou is, bel mij dan 06 222 71 111. Bellen te eng? Neem dan contact op of mail info@zininkleur.nl


* LINK NAAR BELASTINGDIENST AFTREKPOSTEN