DISC©


Het zal je niet ontgaan zijn dat ik gek op kleuren ben, ik heb zelfs mijn bedrijfsnaam er op afgestemd. Ik draag graag kleurige kleding, ik maak kleurrijke schilderijen en sinds kort ook kleurrijk viltwerk. Kortom zonder kleuren zou mijn leven maar saai zijn.

Naast kleuren hou ik ook erg van mensen. Ik ben in deze fase van mijn leven ook een zuivere I ( hier kom ik no op terug) volgens de DISC test. Nu ben ik niet gek op testen en ook niet van de hokjes waar testen over het algemeen mensen in stoppen. Maar met de DISC heb ik vrede gesloten, omdat het geen persoonlijkheidstest is maar het gedrag van mensen beschrijft. En als coach/trainer ben ik ervan overtuigd dat mensen kunnen veranderen. Als je wilt kun je jezelf ander gedrag aan leren. Het gaat niet vanzelf het is hard werken en het gaat met kleine stapjes.

De DISC gaat uit van vier gedragsvoorkeuren en ze krijgen allemaal een kleur dat ziet er dan zo uit. 

DISC

 

Mensen met een gedragsstijl Dominantie zijn over het algemeen Extravert, snel en taakgericht. Zij zijn daadkrachtig maar lopen het risico te snel en te veel voor de troepen ut te lopen.

Mensen uit de Invloed zijn ook extravert maar over het algemeen mensgericht. Ze vinden de relatie belangrijk, worden als enthousiast ervaren. Maar zij lopen het gevaar hun deadlines niet te halen.

De mensen met een hoge Consciëntieus, zijn zeer nauwkeurig en houden van overzicht. Ze zijn bij uitstek geschikt voor opdrachten waarbij accuratesse vereist is. Ze zijn taakgericht Hun zwakke plek is te lang bezig zijn met een taak, want het kan altijd nog exacter of nauwkeuriger.

Heb je een hoge score op de Stabiliteit dan hou je van zekerheid en ben je erg betrouwbaar. Je levert de resultaten die van je verwacht worden. Je houdt niet van veranderingen, maar bent wel degene die waakt over de afspraken en de procedures.

De meeste mensen hebben twee dominante gedragsvoorkeuren Zo krijg je bijvoorbeeld mensen met IS combinatie of bijvoorbeeld DC. Maak je via ZININKLEUR een test dan krijg je een rapport en een toelichting op het rapport in een gesprek.

Kosten
Doe je de test als onderdeel van een traject dan betaal je € 90 exclusief 21% BTW.
Wil je een losse test dan betaal je voor test en rapport € 115.

Iedereen heeft van alle gedragskenmerken iets in zich, maar heeft over het algemeen een voorkeur gedrag. Als je je bewust bent van je eigen gedrag en je valkuilen kent, dan kun je daar aan werken. En nog fijner is het als je in staat bent te anticiperen op de gedragsstijl van de ander(collega's, baas, partner). DE disc kan je extra informatie geven bij het ontdekken wie je echt bent. Het geeft ook goed inzicht bij twijfel over geschiktheid voor bepaalde functies.

Weten waar jij staat volgens de DISC en hoe je beter kunt samenwerken en welk werk uitstekend bij je past? Neem contact met mij op! 

Je kunt natuurlijk ook bellen 06 222 7 1111.

 

 

0
0
0
s2sdefault