Meer weten?

Diversiteit. Ik ben een zwarte vrouw, dus gaat de veelkleurige, diverse samenleving mij zeer aan het hart. Ik verzamel artikelen over deze onderwerpen. 
 
Mooi artikel over hoe de witte samenleving reageert, als mensen met een niet westerse achtergrond zich organiseren. Dan heet dat in een identiteits politiek en dat mag niet. Maar zelf doen ze het al eeuwen. Juist in de politiek Christen Unie, Katholiek Volkspartij en ga zo maar door. Het blijft moeilijk hier in ons kikkerlandje. Vooral de bijdrage van Gloria Wekker raakt mij. Veel lees plezier en laat mij weten wat jij er van vindt. 
 
https://www.oneworld.nl/overig/witte-identiteitspolitiek-wordt-nooit-benoemd
 
**********************************************************************************************************************************************************************
 
Kinderen kleurenblind? 
Kijk hier naar https://youtu.be/tkpUyB2xgTM
 
 
Waarom is het zo moelijk in Nederland om op een luchtige manier over cultuurverschillen te praten. Lees wat een vluchteling daar van vindt en laat mij weten wat jij er van vindt? 
 
 
******************************************************************************************************************************************************************************************************************************** 
Wat betekent het om een zwarte vrouw in Nederland te zijn. Het artikel geeft niet echt een antwword op deze vraag. Meer dat de zwarte gemeenschap niet bestaat net zo min als de Nederlander bestaat. Maar ik ben nog steeds op zoek naar het antwoord op die vraag. Gaat het om wat je voelt of om wat je bent? En je bent altijd iemand in relatie tot een ander. Wat vind jij daarvan? 
 
****************************************************************************************************************************************************************************************************
 
Een ouder, maar heel helder artikel van Asha ten Broeke over witte privilege. Ik heb een stukje eruit gehaald dat mij zeer raakt. Gewoon lezen, reageren mag, maar hoeft niet. 

'Privilege erkennen betekent simpelweg dat je je ervan bewust bent dat sommige mensen veel harder moeten werken om dingen mee te maken die jij voor lief neemt (als ze ze al ooit kunnen meemaken)’, schrijft Crosley-Corcoran. Ze vergelijkt het met het winnen van een loterij, terwijl je niet eens wist dat je meedeed.'

© Asha ten Broeke. Alle rechten voorbehouden.

http://ashatenbroeke.nl/2015/11/08/nu-pas-zie-ik-mijn-privileges-als-wit-mens

*
************************************************************************************************************************************************************************************************************
Interessant wanneer ben je een zwarte Nederlander en wanneer witte Nederlander of zelfs gewoon een Nederlander, zoals mij zo vaak is verteld door mijn goed bedoelende witte vrienden. 
 
https://s.vk.nl/s-a4491846/?_sp=cbf2d8f7-f704-4e48-9cb9-402bc6c90244.1514998271899

*
****************************************************************************************************************************************************************************
 
De basis van mijn werk is altijd mijn intuïtie, soms voel ik dat een opdracht of vraag niet goed is op dat moment voor jou. Dan doe ik spontaan iets anders.
Ik laat mij de laatste tijd erg leiden door de uitgangspunten van Apreciative Inquiry.
 
De cultuurdimensies van Hofstede gebruik ik om inzicht te geven in verschillende culturen en op zoek te gaan naar de verbindingen.
 
Met de DISC test krijg je inzicht in je eigen voorkeurs gedrag. Daardoor begrijp je je zelf beter, maar ook wat anderen mensen soms irritant aan je vinden. Doet je baas of collega ook de test dan begrijpen jullie elkaar beter. Een goede basis voor samenwerking.