zelfpotret 
  Zelfportret 2021

Lees elke maand mijn tips en tricks in 

INSPIRATIE VOOR DIVERSITEIT 

Dit ben ik

 

Talenten
Het alleen kunnen zijn en tegelijk ook sociaal zijn, beschouw  ik als één van mijn talenten. Ik heb al mijn talenten soms met terugwerkende kracht ontdekt. Wat ik altijd weer hoor van mijn klanten is dat zij zich zo veilig bij mij voelen en het niet moeilijk vinden om open tegen mij te zijn. Ik schep binnen 1 minuut een veilige plek voor ze.

Het is grappig te ontdekken dat dat gewoon een aangeboren talent is. Als jong meisje al in Emmen, nam de buurvrouw mij in vertrouwen. Hoe oud was ik? Hooguit 15 jaar. Dit talent maakt mij ook bijzonder geschikt voor het werk dat ik doe.

Diversiteit, inclusie en racisme op de agenda zetten bij managers, directie  en bestuur van middelgrote organisaties. Ik (er)ken het ongemak, de (valse) schaamte en het niet weten hoe en wat. Dat heb ik  geleerd in alle jaren dat ik bij directies en besturen betrokken was.

Bedrijven die diversiteit en inclusie niet in hun top tien prioriteiten hebben staan, laten veel winst  liggen. Er zijn al zo veel onderzoeken dat divers samengestelde teams beter presteren.

 

Ontwikkeling
Mijn ervaring ligt binnen de kinderopvang, toeleiding naar de arbeidsmarkten en de volkshuisvesting. Ik heb veel management ervaring in de kinderopvang en in de volkshuisvesting. Naast mijn reguliere werk heb ik altijd trainingen en coaching gegeven. Veel op het gebied van diversiteit. Opgegroeid en opgeleid in de jaren 60 en 70 ben ik een halve hippie.

Ik heb mijn zwart bewustzijn ontwikkelt onder invloed van de Black is Beautiful Movement in de Verenigde Staten. Dat ging niet van de ene dag op de andere, het was een, soms pijnlijke innerlijke reis. 

Daarom begrijp ik de weg die witte mensen doorlopen bij het erkennen van hun wit privilege zo goed, het is een andere weg. Maar de pijn, de schaamte die wij voelen door de ontkenning van onze vele identiteiten hebben we gemeen.  Want jij en ik zijn beiden meer dan alleen de kleur van onze huid. Maar om zo ver te komen, dat wij dat beiden kunnen zien en voelen, moeten we wel eerst de weg van de reductie tot een kleur, het categoriseren en in het in een hokje stoppen, gaan. Dat proces begeleid ik met liefde en respect. En ja het doet pijn en geeft ook woede en verdriet aan beide kanten.

Intercultureel- diversiteit- inclusieve samenleving 

Al meer dan 30 jaar hou ik mij nu bezig met diversiteit en de verschillende aspecten daarvan. Het begon allemaal in de kinderopvang met het mede schrijven van het boekje 'Buitenlandse kinderen en hun ouders' De idealisten in de kinderopvang wilden de buitenlandse ouders bereiken, maar dat ging niet vanzelf. In dit boekje deden we een aantal suggesties. 

Mijn andere passies zijn Schilderen, tuinieren (piep klein tuintje, maar toch), breien, naaien, haken, schrijven en lezen. Ik ben een multi passionate (in goed Nederlands) en ik wil niet kiezen. 

Mijn INSPIRATIE KAARTEN BLACK QUEENS inspireren jouw dagelijks om bewust om te gaan met diversiteit, ze zijn stuk voor stuk tot mij gekomen en ik heb ze met liefde geschilderd.

In een kort traject, 3 tot 6 sessies, schilder ik ook graag Jouw Inner Queen voor je. 

Nog even dit
Wat veel mensen niet van mij weten is dat ik een echte huismus ben. Natuurlijk vind ik het ook leuk om mensen te ontmoeten,  ergens te gaan eten en soms mijn verjaardag uitbundig te vieren. En ik werk niet voor niets met mensen. Maar ik ben altijd weer blij als ik weer thuis ben. Ik kan ook heel goed alleen zijn en mij zelf vermaken.

 


ELOL 01032013 glenny 0170

Anderen zeggen
Eigenwijs | Levens ervaring | Respect |Openheid |Flexibiliteit | Een gek, oud, lief wijf |Open, Betrokken, Vriendelijk en Hulpvaardig."
 
Jolanda van Henningen
Ik ben zeer happy met de inspiratiekaarten. Zwarte Queens. Regelmatig trek ik weer een nieuwe en lees ik meer over de queen in de handleiding.

Mirjam van der Zee

De Zwarte Queens kaartendeck is niet alleen mooi en kleurrijk. Het deck is inmiddels ook een vast element in de kaartreadings die ik doe voor mezelf en mijn klanten. Ik houd van de nuchtere sensitiviteit die eruit spreekt. En van de eigenzinnige schoonheid, die soms schuurt maar altijd raak is.
In mijn planning voor 2020 wilde ik meer ruimte inplannen voor mijn oude liefde schrijven.
En welke kaart uit het Zwarte Queens deck valt mij toe? Precious. De Queen die houdt van taal en die veel schrijft. Woorden stromen door haar. En ze nodigt je uit om je ook daaraan over te geven. Mooie bevestiging toch?!

precious. 80 115 2

Dit deck is een unieke en waardevolle aanvulling voor elke decks verzameling, en een aanrader voor wie graag werkt met toeval en synchroniteit.

 

"Glenny is een fijne coach, ze helpt je om je zelf verder te ontwikkelen." 

"Glenny heeft mij geholpen om over een paar grote hobbels te stappen, waardoor ik nu beter in mijn vel zit. (loopbaan coaching)" 
" Glenny door jouw inspiratie heb ik nu een hele fijne baan gevonden, dank je wel"