Dit ben ik 

Gevormd door de Jaren 60 ben ik nu een eigenwijs, onafhankelijk en creatief oud wijf. Ik word gelukkig als ik in jou een ontwikkeling op gang kan brengen. Als ik iets van die onafhankelijkheid en eigen koers varen kan bevorderen. Voor mij geen pensioen, ik wil blijven bewegen, in contact blijven met de samenleving en vooral mij blijven ontwikkelen. Coachen, ja dat zit in mijn bloed.

Mijn Pad 

Toen ik jong was, was ik gewoon Glenny. We woonden op Aruba, en we waren niet de uitzondering. Nee, ik was gewoon één van de andere zwarte meisjes. Alleen was ik de dochter van het hoofd van de lagere school. Op mijn negende jaar kwamen we naar Nederland. En toen werd ik in eens wel de uitzondering. Was ik mij daar van bewust als meisje? Niet altijd maar vaak wel. 

Zoals die keer dat ik met mijn vriendinnetje in de winter door het park liep en een paar jongens met een stuk ijs klaar stonden om die op mijn hoofd te gooien. Hoe wij wisten dat het voor mij en niet voor mijn vriendin bestemd was? We voelden dat allebei aan ons water, zal ik maar zeggen. Zij probeerde mij te beschermen en kreeg zelf dat stuk ijs op haar hoofd. Een hersenschudding en verplichte rust. Oh wat voelde ik mij schuldig. Want het was voor mij bedoeld ik moest daar liggen met een hersenschudding. Dit was de eerste vorm van geïnternaliseerd zwart schuldgevoel. Helaas volgde er nog meer geïnternaliseerd schuld, schaamte en gevoel van minderwaardig zijn. Maar met het internaliseren ontstond ook het bewustzijn en met de hulp van coaches, zelf hulp en heel veel tranen ben ik nu een zelfbewuste grijze, trotse zwarte vrouw. 

 VRAAG MIJN GRATIS 5 TIPS AAN

Mijn Identiteit

Ik ben opgevoed om in de Nederlandse witte maatschappij te passen. Mijn ouders waren van de generatie die geloofde dat alles wat wit en Nederlands was beter was. Een overblijfsel van de slavernij en het kolonialisme. De slaven leerden dat ze niet hetzelfde waren als de Slavenhouders. Ze leerden dat ze minder waard waren, dan de witte mensen. En zij zagen en voelde dat ook aan den lijve.

De witten hadden de macht.

Maar deze opvoeding alsof we Nederlanders waren,  was verwarrend, aan de ene kant moesten we ons aanpassen en proberen zo wit mogelijk te zijn maar aan de andere kant kregen we van die niet  uitgesproken signalen dat we de Surinaamse waarden moesten kennen en erkennen.

VRAAG MIJN GRATIS 5 TIPS AAN

Intercultureel- diversiteit- inclusieve samenleving 

Al meer dan 30 jaar hou ik mij nu bezig met diversiteit en de verschillende aspecten daarvan. Het begon allemaal in de kinderopvang met het mede schrijven van het boekje 'Buitenlandse kinderen en hun ouders' De idealisten in de kinderopvang wilden de buitenlandse ouders bereiken, maar dat ging niet vanzelf. In dit boekje deden we een aantal suggesties. 

Door dit werk kwam ik uit eindelijk ook terecht bij de theorie van Hofstede en zijn 5 culturele dimensies. Ik heb daar persoonlijk veel aan gehad, begreep eindelijk waar mijn gebrek aan eigen initiatief vandaan kwam. En nu gebruik ik het veel in mijn coaching en training van zwarte ambitieuze proffesionals. En ook in mijn cultuur trainingen binnen bedrijven. 

Mijn andere passies zijn schilderen, tuinieren (piep klein tuintje, maar toch), breien, naaien, haken, schrijven en lezen. Ik ben een multi passionate (in goed Nederlands) en ik wil niet kiezen. 

Wil jij ook de kansen op jouw weg ontdekken en plukken?  Boek vandaag nog Gratis Skype gesprek

Eigenwijs | Levens ervaring | Respect |Openheid |Flexibiliteit | Creativiteit

zelfklein

VRAAG MIJN GRATIS 5 TIPS AAN

 
Glenny
Anderen zeggen:
"Open, betrokken, vriendelijk en hulpvaardig."

"Glenny is een fijne coach, ze helpt je om je zelf verder te ontwikkelen." 

"Glenny heeft mij geholpen om over een paar grote hobbels te stappen, waardoor ik nu beter in mijn vel zit. (loopbaan coaching)" 
 
" Glenny door jouw inspiratie heb ik nu een hele fijne baan gevonden, dank je wel"