Blog

Gooi het open

Glenny

GOOI HET OPEN

Alles Glenny 2

Schrik jij van je eigen vooroordelen? Het gebeurt mij ook wel eens, dat het plotseling tot mij doordringt dat ik een mega groot vooroordeel heb over iemand, die ik toevallig tegenkom. Dan schrik ik want er is altijd die connotatie met discriminatie, uitsluiting en racisme. Maar iedereen heeft onbewuste vooroordelen. Ook ik, in principe zijn ze niet gevaarlijk of slecht. Onbewuste vooroordelen worden pas gevaarlijk als je je er door laat leiden. Of als ze bewust zijn en je ze als waarheid ziet en ook zo gebruikt. Onbewuste vooroordelen kunnen je zelfs naar haat leiden.

Daarom is het van belang om je bewust te worden van jouw vooroordelen en dat kan door gedachten experimenten.

LEES MEER

Voorbeeld
Stel je werkt binnen en bedrijf met nog weinig diversiteit aan de top. Je hoort nu dat er een nieuwe manager is aangenomen voor de afdeling waar jij werkt. Onbewust vorm jij je nu een beeld van de nieuwe manager. En als je daar naar kijkt dan blijkt die precies samen te vallen met de huidige norm binnen het bedrijf: een witte man van middelbare leeftijd. Je ziet hem al voor je, sterker nog je hoort hem ook al praten.

We gaan verder, je zit nu met de hele afdeling in vergadering te wachten op de nieuwe manager, hij komt zich voorstellen. De deur gaat open en daar staat een mooie, jonge,  zwarte vrouw, met een reuze afro kapsel.

Wat zijn jouw eerste gedachtes en gevoelens? Schrijf het eens eerlijk voor jezelf op.

Wat vind je er van
dat ze een vrouw is?
dat ze zeker 20 jaar jonger is, dan de gemiddelde manager binnen het bedrijf
wat vind je van haar kapsel?
dat ze een zwarte vrouw is?

En je gevoel?
Misschien ben je wel geschrokken, of verbaast of zelfs boos?

Wees eerlijk, het zijn jouw gedachtes en gevoelens. Je hoeft het niet met anderen te delen. Maar zo’n experiment met een collega doen, werkt heel goed om de boel eens open te gooien. Want dat is mijn advies voor op de werkvloer: Gooi het open, praat er over, stel de norm eens ter discussie.

Wil je verder praten en meer leren over diversiteit en inclusie doe dan mee met mijn online training. Drie weken met theorie, zoomsessies en opdrachten. ( zoals hier boven)

START DIVERS we starten op 11 mei met de tweede aangepaste versie van deze online training! Geef je op want er is beperkt plek. 

Laat je reactie achter

algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden