Blog

HET BEEST

Glenny

Scan0013

Vroeger op Aruba als klein meisje gingen we met hele gezin bijna elke dag naar het strand. We waren daar meestal alleen want veel mensen konden toen niet zwemmen en waren bang voor de zee.

Maar zoals gezegd wij niet. Wij vertrokken met het gezin met tassen vol met eten naar Palm Beach. Toen nog een maagdelijk leeg wit strand met palmbomen. Nu is het hotel na hotel. Toen ik een aantal jaren geleden daar weer was, werd ik er eigenlijk een beetje verdrietig van. Weg mooie lege witte stranden, waar ik als kind uren kon rondlopen.

LEES MEER

Dus we gingen zwemmen, maar deze keer niet. De avond daarvoor was mijn vader druk in de weer met houten planken voor de ramen te timmeren.

“Waarom doe je dat papa?”
“Er komt een  orkaan vannacht over het eiland?”
“Wat is dat een orkaan?” Het laatste woord aarzelend, want ik wist niet zeker of ik het goed had gehoord.
“Harde wind en heel veel regen”
“Is dat gevaarlijk?”
“Ja een beetje, maar je hoeft niet bang te zijn, want ik heb alles mooi dicht getimmerd”
“Ik ben wel bang”
“hoeft niet want het is alleen maar de staart van de orkaan”

Verbijsterd  blijf ik achter is het dan een beest met een staart, nee het is iets met veel regen en wind. Nou ja het zal wel. 

De volgende morgen zegt mijn moeder: " ga je snel aankleden, want we gaan zo naar het strand. Niet je zwempak hoor, de zee is nog te wild om in te gaan zwemmen". Oh dat is natuurlijk van het beest: “orkaan”

En als we op het strand aankomen waait het nog hard er zijn hoge golven, dat alles gaat min of meer aan mij voorbij. Want wat er op het strand ligt heeft mijn volle aandacht. Duizenden nee waarschijnlijk veel meer, maar toen vond ik duizend al onmogelijk veel, schelpen. Van alle formaten, vormen en kleuren.  Ik mocht zo veel verzamelen als ik wilde. (Wat nu ondenkbaar is) .

Ik heb ze mijn hele leven gekoesterd.  En toen ik terug was heb ik tegen alle regels in er toch stiekem een paar in mijn koffer gestopt, want ze waren er nog, die prachtige schelpen.

nummer 2

 

0
0
0
s2sdefault

Laat je reactie achter

algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden