Blog

ZOUT EN ZOET

Glenny

LEEN en INA 2

Onlangs postte ik deze foto van mijn ouders tijdens onze overtocht van New York naar Nederland. We waren van Aruba, via Curaçao  en de VS  vertrokken voor de overtocht van 14 dagen. Di 2 weken in New York waren al fantastisch voor een zwart meisje van 9 jaar. Daar op die boot heb ik het verschil tussen zoet en zout water zwemmen ervaren.

LEES MEER

Zwemmen
Ik heb op Aruba in de zee leren zwemmen. We gingen naar een stuk strand waar er rotsen waren.  Mijn broers en zus sprongen daar van af in het water. Mij werd dat ten zeerste afgeraden, niet door mijn ouders , maar door mijn broers. Zij wilden mij graag klein houden, dat heeft heel lang in mij doorgewerkt. Maar daar gaat het nu niet om.

Dus ik kon zwemmen, op zijn hondjes dat wel maar ik verzoop niet en daar gaat het toch om.

Zwembad
Op de boot zag ik voor het eerst in mijn leven een zwembad. Het was voor mij eerst een raadsel wat zo’n grote bak met water op die boot deed. Mijn vader legde het uit. Dat is een zwembad, daar mag je in zwemmen.
Ik ook?           Scan0013
Ja jij ook.

Dat wilde ik wel. Dus mijn nieuwe zwempak aan. Daar sta ik dan toch wel een beetje angstig. Even maar en hup ik spring. Maar help wat is dit. Ik moet veel harder trappen en harder mijn best doen om weer boven water te komen. Wat is hier aan de hand?

Pas later hoor ik de verklaring, in zout water drijf je gemakkelijker dan in zoet water. Toen als jong meisje aanvaarde ik gewoon wat er gebeurde. Ik moet harder werken in dit zwembad.

Later heb ik in Krimpen aan de IJssel, op schoolzwemmen echt netjes leren zwemmen. IK haalde mijn a diploma en pas later toen het al te laat was ontdekte ik dat ik behoorlijk hard kon zwemmen. Ach ja de lessen van mijn broers hebben lang doorgewerkt.

 

0
0
0
s2sdefault

Laat je reactie achter

algemene voorwaarden.

Personen in deze conversatie

  • Aletta Stradmeijer

    Wat een enig verhaal!:(?

    0 Short URL:
  • Glenny Sijlbing

    Dank je wel Aletta

    0 Short URL: