Blog

GEEN COACH NODIG?

Glenny

Niemand heeft een coach nodig, iedereen kan er 1 gebruiken. 

Klaar 23 07 2014

Zij is de stoerste van het stel. Heeft een grote mond, is eigenwijs en heeft absoluut geen coaching nodig, vindt ze zelf.

Ik coach en train een team bij een woningbouwcorporatie, het hele team heeft vanwege een reorganisatie een andere functie gekregen. Samen met de leidinggevende heb ik er een project van gemaakt: 4 gezamenlijke sessies en iedereen 6 individuele coaching sessies.

LEES MEER

Stoer

Ze zit een beetje stoer te doen in de trant van ik kan alles al, wat ga jij mij nu leren. Ik verander vrij abrupt van onderwerp en vraag naar haar thuissituatie. Er valt een stilte, dan kijkt ze mij aan, achter alle bravoure zie ik ook kwetsbaarheid. Ik vraag door en laat weer een stilte vallen. Na een tijdje begint ze te vertellen. Een overspannen man thuis, een gehandicapt kind thuis en een gezond kind thuis. Zij is kostwinnaar, huishoudster en mantelzorger in één.

Elke dag als zij thuiskomt, wacht haar nog deze zware taak. Haar man krijgt overdag hulp van haar moeder, maar verder rooien ze het alleen. Ik doe waar coaching in de basis om gaat: ik luister, vraag door en geef terug wat ik hoor en zie.

Diversiteit.

De basis voor coaching is gelegd en ja ze kan die nieuwe taak goed aan, maar ze wil toch graag verdieping. Tot mijn grote en blije verbazing wil ze wel meer weten over verschillende culturen en hoe zij in deze functie daar mee kan omgaan. Ze wil gebruik maken van expertise rond diversiteit. Aan het eind van het traject vind ze dat ik daar over ook een training aan het hele team moet geven. Het is zo waardevol. 

Dit traject met haar is de basis voor mijn training/coaching over diversiteit.

Hoe ga jij om met verschillen?

Wat wil jij daarmee?

Herken jij jouw eigen vooroordelen?

Boeiend

Het zijn altijd weer boeiende trajecten. Dit zegt Aduni Mariani er over

Ik vond heel fijn de overeenkomsten met mij en de trainster ondanks ons leeftijdsverschil. Aan de training vond ik fijn de 1 op 1 aandacht.

Ja ik zou deze training zeker aanbevelen.  Om als zwarte vrouw in beeld te krijgen waar de krachten liggen en om trots te zijn op de roots. Door trots te zijn straal je meer kracht uit en dat is een magneet voor kansen in carrière en persoonlijke leven.

Wil jij ook stil staan bij jouw eigen achtergrond, de achtergrond van je klanten, collega's of anders? Neem dan CONTACT met mij op. Deze trajecten zijn altijd op maat, afgestemd op jouw wensen en vragen. 

Ik heb een nieuw cadeau voor jou. Een gratis checklist om de next level te bereiken.  

0
0
0
s2sdefault

Laat je reactie achter

algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden