Blog

HUILEND OP DE WC

Glenny


De grootste misstap in mijn carrière

EdvardMunchHuilendNaakt19141919OlieverfOpDoekSarahCambellBlafferFoundationHouston

Schilderij van Edvard Munch 

 

Jaren geleden voelde ik mij zo slecht in mijn werk, dat ik regelmatig naar de WC vluchtte om daar een potje te janken.

Wat was er aan de hand?
Ik was vanuit een functie, waar ik geen doorgroeimogelijkheden zag op zoek gegaan naar een andere baan. In mijn zoektocht kwam ik bij een Werving en Selectie bureau terecht. Na een leuk intake gesprek, werd ik al snel voorgedragen voor een functie bij een middelgrote gemeente. Het leek een fantastische baan. En ik werd dan ook aangenomen.

Fantastisch, het leek een match made in heaven. Maar niets was minder waard. Ik paste absoluut niet in de cultuur en kon mij niet aanpassen aan de manier van leidinggeven. Het was een hel en mijn zelfvertrouwen ging elke dag een stukje naar beneden. Waardoor ik steeds minder aan de verwachtingen kon voldoen. Kortom een neerwaartse spiraal.

Mijn redding
Tot zover mijn grootste misstap in mijn carrière. Maar belangrijker is hoe ik door dat jaar ben gekomen en wat ik ervan heb geleerd. Als eerste heb ik mijzelf een coach cadeau gedaan. Dat wil zeggen ik heb mijn werkgever gevraagd of ik op hun kosten een coaching traject mocht doen. En dat hielp ontzettend om met kleine stapjes mijn zelfvertrouwen terug te krijgen.

Wat zij deed? Eigenlijk niet meer en niet minder dan de essentie van coachen: luisteren en doorvragen. Met andere woorden aandacht en ruimte geven. Aandacht voor mijn pijn, mijn tranen, mijn ingedeukte zelfvertrouwen. Dat vond ik op dat moment natuurlijk niet fijn. Ik had het gevoel dat ik steeds dieper wegzakte. Maar ergens diep in mijzelf vond ik ook weer mijn kwaliteiten, vaardigheden en mijn ervaring. En ook die kregen alle aandacht en ruimte.  Ik kreeg in dat traject meer inzicht in wat voor mij belangrijk is in werk. Maar wat ik vooral leerde was weer trots op mijzelf te zijn, weer mijn creatieve kanten en mijn vlotte pen te waarderen.

Compassie met mijzelf
Na dat vreselijk jaar heb ik mijzelf een korte adempauze gegund. Een leuke creatieve vakantie, waar een beroep op een heel andere kant van mij werd gedaan: Toneelspelen, lol maken en genieten.

Daarna heb ik een tijdelijke baan aangenomen. Ik wist dat ik nog geen definitieve nieuwe stap moest zetten, maar in mijn oude werkgebied even tot rust moest komen. Op een plek waar er wel waardering was. Dat heeft wonder wel gewerkt, want via dat nieuwe netwerk, ben ik later getipt voor een functie in een nieuwe sector: de volkshuisvesting. En daar ben ik tot mijn pensioen gebleven.

Mijn grootste les: Blijf niet te lang in eentje modderen en piekeren. Kom in actie, zoek hulp en ga op zoek naar andere mogelijkheden. Dat kan intern en extern zijn.

Wil je ook ervaren wat een coach voor je kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek. Dat kan op locatie (face tot face ), via Skype of telefoon. Stuur mij een mail met je vraag. Ik neem dan snel contact met je op. info@zininkleur.nl

Tot snel 

glenny voor emeilScan0009

 

0
0
0
s2sdefault

Laat je reactie achter

algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden