Blog

VROUWELIJK

Glenny

Vrouwelijk

Wat krijgen we nu wordt dit een beauty blog? Nee, eeehhh ja misschien toch wel een beetje. Jaren geleden ergens in de jaren 60/70 besloot ik als één van de eerste zwarte vrouwen in Nederland (Amsterdam) om een afro te dragen. Ik had een foto gezien van Angela Davis? gezien en nam die mee naar één van de betere kappers in Amsterdam. Deze aardige en bekwame kapper zei nadat hij mij een keurige Afro had genipt, ook nog: met zo’n kapsel moet je wel je vrouwelijkheid met oorbellen en make up benadrukken. De schat.

LEES MEER

Blog

ZOUT EN ZOET

Glenny

LEEN en INA 2

Onlangs postte ik deze foto van mijn ouders tijdens onze overtocht van New York naar Nederland. We waren van Aruba, via Curaçao  en de VS  vertrokken voor de overtocht van 14 dagen. Di 2 weken in New York waren al fantastisch voor een zwart meisje van 9 jaar. Daar op die boot heb ik het verschil tussen zoet en zout water zwemmen ervaren.

LEES MEER

Blog

DIVERSITEIT ZIT IN ONS ALLEN

Glenny

Diversiteit zit ook in jou

Ik durf het nu wel toe te geven. Jaren geleden zei iemand tegen me: ‘ja maar diversiteit zit ook in jou’. Ik begreep echt niet wat ze daar mee bedoelde, maar durfde er niet op door te vragen. Want bang om dom gevonden te worden. (Ja daar zat heel diep van binnen nog dat kleine meisje, dat voor dom werd uitgescholden.)

LEES MEER