Blog

GEEN DIVERSITEIT

Glenny

diversiteit1

GEEN DIVERSITEIT

Nee, nee, nee ik praat niet meer over diversiteit. Want het is een hele grote valkuil. Want we denken met elkaar dat als we aandacht hebben voor diversiteit, dus aandacht voor werving en selectie, voor de communicatie naar buiten, voor onbewuste vooroordelen dat het dan goed is. Dan zijn we goed bezig. Maar blijft het bij diversiteit, dan ontstaat het draaideureffect. De mensen, die zijn aangenomen die buiten de standaard norm vallen, vertrekken net zo snel weer. Want ze doen niet echt mee, ze zitten aan tafel maar worden niet uitgenodigd om mee te praten.

En dan is de schade nog groter, want al snel slaat de eerst zo positieve vibe van “ja we zijn goed bezig” om in teleurstelling.

LEES MEER

Read moreGEEN DIVERSITEIT
Blog

VOOROORDELEN

Glenny

MIJN VOOROORDELEN

OMARM KLEIN 2

Ieder mens heeft vooroordelen en soms wordt je gestraft voor je eigen vooroordelen door die van de ander over jou.

Ik kom uit het ziekenhuis met mijn stok. Er zitten twee mensen op het bankje.

LEES MEER

Read moreVOOROORDELEN
Blog

Gooi het open

Glenny

GOOI HET OPEN

Alles Glenny 2

Schrik jij van je eigen vooroordelen? Het gebeurt mij ook wel eens, dat het plotseling tot mij doordringt dat ik een mega groot vooroordeel heb over iemand, die ik toevallig tegenkom. Dan schrik ik want er is altijd die connotatie met discriminatie, uitsluiting en racisme. Maar iedereen heeft onbewuste vooroordelen. Ook ik, in principe zijn ze niet gevaarlijk of slecht. Onbewuste vooroordelen worden pas gevaarlijk als je je er door laat leiden. Of als ze bewust zijn en je ze als waarheid ziet en ook zo gebruikt. Onbewuste vooroordelen kunnen je zelfs naar haat leiden.

Daarom is het van belang om je bewust te worden van jouw vooroordelen en dat kan door gedachten experimenten.

LEES MEER

Read moreGooi het open
Blog

KERNKWALITEITEN

Glenny

KERN KWALITEITEN

Omdat ik nog regelmatig vragen krijg van mensen, die op zoek zijn naar werk, plaats ik nog even dit oude blog. Want weten wat je sterke punten zijn en die extra naar voren halen, is juist voor diegen die niet in het standaard witte plaatje passen, heel belangrijk, Een goede manier om je sterke en je zwakke punten helder te krijgen, is om je kernkwaliteiten in kaart te brengen.

Wat zijn kernkwaliteiten?
Kernkwaliteiten zijn volgens bedenker Daniel Ofman de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Ze maken je tot wat je bent. Het zijn ook de positieve punten die een ander het eerst over je zal zeggen als hij ernaar gevraagd wordt. Bijvoorbeeld dat je een erg creatief, bijzonder geduldig of zeer besluitvaardig persoon bent.

LEES MEER

Read moreKERNKWALITEITEN
Blog

OPENHEID EN RESPECT

Glenny

Glenny Masterclass

Hoe train je openheid en respect?

In een bedrijf kun je met wat extra moeite wel diversiteit creëren. Met inclusie is dat een stuk moeilijker. Want dat grijpt dieper in op  de cultuur van een bedrijf. Voor mij gaat het om een open, uitnodigende en respectvolle cultuur. Maar hoe train je dat? En kun je dat in een training van een dag of 3 trainen?

Ik denk het niet. Als er een gesloten vijandige cultuur binnen een organisatie heerst, zul je eerst daaraan moeten werken, voor je aan diversiteit inclusie gaat werken. En een cultuurverandering is iets van de lange adem. En werkt volgens mij toch het beste top down. Dat wil zeggen bestuur en management moeten het goede voorbeeld geven en moeten de openheid bewerkstelligen.

LEES MEER

Read moreOPENHEID EN RESPECT