Blog

KLEURENBLIND

Glenny

KLEURENBLIND

KLEIN 2

Het overkomt mij nog steeds. Witte mensen, die claimen dat ze kleurenblind zijn. Terwijl zij bewonderend roepen: ‘wat een mooie jurk, prachtige kleuren’. 

Zij zien dus wel de kleuren van mijn jurk maar niet de kleur van mijn huid:  zwart - nou vooruit bruin - ‘Ik zie geen kleuren, jij bent gewoon één van ons.’ Ze bedoelen het vast en zeker goed. Ze willen mij laten weten dat ik er echt bij hoor, wat hun betreft. Maar ze helpen mij daar niet mee.  Nee ze duwen mij eerder weg, want ik word niet erkent in mijn zwart zijn.

Zie en erken dat ik anders ben.
Alle goede bedoelingen ten spijt. Niet willen erkennen dat ik anders ben, op zijn minst een andere afkomst heb, betekent dat je MIJ niet erkent.

LEES MEER

Blog

ALLEEN-SPELEND ALLEEN-GAAND

Glenny

Als klein meisje speelde ik op de veranda met poppen, poppenhuis en meer van dat typische meisjes speelgoed. Ik speelde veel alleen, dat kwam ook omdat mijn broers mij te klein vonden om met hun echte jongens spelletjes mee te doen. Mijn zus deed uiteraard wel mee, zij was immers de oudste.

Scan0013

LEES MEER

Blog

WAAROM?

Glenny

We hebben toch al 2 Surinamers in dienst?
Dus waar heb je het over?

 diversiteit1

Hoe krijg ik diversiteit op de agenda bij het management? Het is een vraag waar veel medewerkers en vooral H&R medewerkers mee rond lopen. Een tijdje geleden had ik daar ook een gesprek over met een adviseur personeelszaken van een grote zorginstelling. Ze nam contact met mij op naar aanleiding van mijn blogs.

Dit zei ze: “Ik lees je blogs en ik lees daar vaak ervaringen van zwarte vrouwen, waarvan ik overtuigd ben dat een deel van onze medewerkers ook meet te maken krijgen.”

Het was een boeiend gesprek, veel herkenning over en weer. Voor mij is zo’n gesprek weer de bevestiging dat ik goed bezig ben en daarmee ook inspiratie om vooral door te gaan.

 

LEES MEER

Blog

SAMEN STA JIJ STERK(ER)!

Glenny

KLEIN 2

>Ik sta op de stoep en bel aan. De vlinders in mijn buik gaan tekeer als een vlucht spreeuwen.

Wat voor mens is zij? Ik heb alleen nog maar haar vriendelijk stem gehoord.
Als ze maar niet al te confronterend is?
Naast de vlinders is er ook een optimistische nieuwsgierigheid. Welke nieuwe zelf inzichten ga ik ontdekken?

LEES MEER

Blog

GEEN COACH NODIG?

Glenny

Niemand heeft een coach nodig, iedereen kan er 1 gebruiken. 

Klaar 23 07 2014

Zij is de stoerste van het stel. Heeft een grote mond, is eigenwijs en heeft absoluut geen coaching nodig, vindt ze zelf.

Ik coach en train een team bij een woningbouwcorporatie, het hele team heeft vanwege een reorganisatie een andere functie gekregen. Samen met de leidinggevende heb ik er een project van gemaakt: 4 gezamenlijke sessies en iedereen 6 individuele coaching sessies.

LEES MEER

Blog

HUILEND OP DE WC

Glenny

Jaren geleden voelde ik mij zo slecht in mijn werk, dat ik regelmatig naar de WC vluchtte om daar een potje te janken.

Wat was er aan de hand?
Ik was vanuit een functie, waar ik geen doorgroeimogelijkheden zag op zoek gegaan naar een andere baan. In mijn zoektocht kwam ik bij een Werving en Selectie bureau terecht. Na een leuk intake gesprek, werd ik al snel voorgedragen voor een functie bij een middelgrote gemeente.

LEES MEER

Blog

BLACKKKLANSMAN

Glenny

BLACKKKLANSMAN 
En een oproep

En ja hoor het is weer zo ver, ik zit te huilen in de bioscoop ik moet flink slikken om het snikken te onderdrukken.

Zoals zo vaak heb ik mijn impulsen vanmorgen gevolgd. Ik las een recensie van de nieuwe film van Spike Lee.  Het is het waar gebeurde verhaal van Ron Stalworth. Een Afro Amerikaanse politieagent, weet in Calorado Springs samen met zijn partner Flip Zimmerman tot de hoogste kringen van de Ku KLux Klan door te dringen. 

LEES MEER