Blog

HET BEEST

Glenny

Scan0013

Vroeger op Aruba als klein meisje gingen we met hele gezin bijna elke dag naar het strand. We waren daar meestal alleen want veel mensen konden toen niet zwemmen en waren bang voor de zee.

Maar zoals gezegd wij niet. Wij vertrokken met het gezin met tassen vol met eten naar Palm Beach. Toen nog een maagdelijk leeg wit strand met palmbomen. Nu is het hotel na hotel. Toen ik een aantal jaren geleden daar weer was, werd ik er eigenlijk een beetje verdrietig van. Weg mooie lege witte stranden, waar ik als kind uren kon rondlopen.

LEES MEER

Blog

BEN IK NU VERANDERD?

Glenny

Als de deur achter mij dichtvalt, die maandag morgen in november 2016, begin ik direct te huilen. Niet zo maar wat tranen maar echt heuse snikken en dat houdt aan tot en met de trein, die mij zoals 20 keer daarvoor weer naar mijn woonplaats brengt.

Het is pas dan, als de laatste bestraling achter de rug is, dat ik zo hard huil. Het hele jaar heb ik  drie keer even gehuild. Ik sta mijzelf het hele jaar geen zwakte toe, of liever ik heb mijn sterke Glenny nodig om de meer dan 56 keer dat ik in een ziekenhuis ben voor onderzoek, behandeling, uitslagen en opnames goed te doorstaan.

Toegeven aan de angsten, twijfels, zwaktes zou mij niet door dit jaar geloosd hebben.

LEES MEER

Blog

VOOROORDELEN

Glenny

MIJN VOOROORDELEN

OMARM KLEIN 2

Ieder mens heeft vooroordelen en soms wordt je gestraft voor je eigen vooroordelen door die van de ander over jou.

Ik kom uit het ziekenhuis met mijn stok. Er zitten twee mensen op het bankje.

LEES MEER

Blog

ZWART BEWUSTZIJN

Glenny

Wat betekent het om een zwarte vrouw te zijn? Nu ik mij weer meer richt op diversiteit, inclusie en interculturele onderwerpen, dringt zich weer vaker de vraag op, maar wat betekent het voor mij om een zwarte vrouw te zijn?

LEES MEER

Blog

UITZONDERING

Glenny

ingrid sur

 

We voelen ons allemaal wel eens de uitzondering. Dat kan best vervelend zijn, maar volgens mij treedt er ook een zekere gewenning op.

Ik ging naar Suriname met mijn zus op vakantie. Voor haar de derde keer voor mij de eerste.

LEES MEER

Blog

ALLEEN-SPELEND ALLEEN-GAAND

Glenny

Als klein meisje speelde ik op de veranda met poppen, poppenhuis en meer van dat typische meisjes speelgoed. Ik speelde veel alleen, dat kwam ook omdat mijn broers mij te klein vonden om met hun echte jongens spelletjes mee te doen. Mijn zus deed uiteraard wel mee, zij was immers de oudste.

Scan0013

LEES MEER