Blog

JANUARI BLUES

Glenny

Het is een mistige januari dag. Buiten is alles grijs en grauw.  Binnen in mij is het ook wat grijs en grauw. Bah nergens zin in. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Na wat op Facebook en LinkedIn rond te hebben gescrold, besluit ik mijn inspiratie elders te zoeken.

 

LEES MEER

Blog

DIVERSITEIT ZIT IN ONS ALLEN

Glenny

Diversiteit zit ook in jou

Ik durf het nu wel toe te geven. Jaren geleden zei iemand tegen me: ‘ja maar diversiteit zit ook in jou’. Ik begreep echt niet wat ze daar mee bedoelde, maar durfde er niet op door te vragen. Want bang om dom gevonden te worden. (Ja daar zat heel diep van binnen nog dat kleine meisje, dat voor dom werd uitgescholden.)

LEES MEER

Blog

VOOROORDELEN

Glenny

MIJN VOOROORDELEN

OMARM KLEIN 2

Ieder mens heeft vooroordelen en soms wordt je gestraft voor je eigen vooroordelen door die van de ander over jou.

Ik kom uit het ziekenhuis met mijn stok. Er zitten twee mensen op het bankje.

LEES MEER

Blog

ZWART BEWUSTZIJN

Glenny

Wat betekent het om een zwarte vrouw te zijn? Nu ik mij weer meer richt op diversiteit, inclusie en interculturele onderwerpen, dringt zich weer vaker de vraag op, maar wat betekent het voor mij om een zwarte vrouw te zijn?

LEES MEER

Blog

UITZONDERING

Glenny

ingrid sur

 

We voelen ons allemaal wel eens de uitzondering. Dat kan best vervelend zijn, maar volgens mij treedt er ook een zekere gewenning op.

Ik ging naar Suriname met mijn zus op vakantie. Voor haar de derde keer voor mij de eerste.

LEES MEER

Blog

GEEF JE FOCUS VRIJ.

Glenny

FOCUS VRIJ GEVEN

Vrij

Ooit schreef Max Dendermonde het boek: ‘De wereld gaat aan vlijt ten onder’ het verhaal hier na vertellen gaat mij niet lukken. Ik weet dat de hoofdpersoon heerlijk van het leven genoot en lekker aan het flierefluiten was.

LEES MEER