Blog

BEN IK NU VERANDERD?

Glenny

Als de deur achter mij dichtvalt, die maandag morgen in november 2016, begin ik direct te huilen. Niet zo maar wat tranen maar echt heuse snikken en dat houdt aan tot en met de trein, die mij zoals 20 keer daarvoor weer naar mijn woonplaats brengt.

Het is pas dan, als de laatste bestraling achter de rug is, dat ik zo hard huil. Het hele jaar heb ik  drie keer even gehuild. Ik sta mijzelf het hele jaar geen zwakte toe, of liever ik heb mijn sterke Glenny nodig om de meer dan 56 keer dat ik in een ziekenhuis ben voor onderzoek, behandeling, uitslagen en opnames goed te doorstaan.

Toegeven aan de angsten, twijfels, zwaktes zou mij niet door dit jaar geloosd hebben.

LEES MEER

Blog

JE BEGRAAFT JE EIGEN ZWARTE KONINGIN

Glenny

Ik heb het de laatste tijd veel over de (Zwarte) Koningin. Ik schilder 30 dagen lang elke dag een Zwarte Koningin en die plaats ik dan op Facebook. Die koninginnen staan natuurlijk ergens voor.

 

LEES MEER

Blog

BLACKKKLANSMAN

Glenny

BLACKKKLANSMAN 
En een oproep

En ja hoor het is weer zo ver, ik zit te huilen in de bioscoop ik moet flink slikken om het snikken te onderdrukken.

Zoals zo vaak heb ik mijn impulsen vanmorgen gevolgd. Ik las een recensie van de nieuwe film van Spike Lee.  Het is het waar gebeurde verhaal van Ron Stalworth. Een Afro Amerikaanse politieagent, weet in Calorado Springs samen met zijn partner Flip Zimmerman tot de hoogste kringen van de Ku KLux Klan door te dringen. 

LEES MEER

Blog

JA IK OOK

Glenny

Ik hoef het woord racisme/discriminatie maar te noemen of de halve Nederlandse bevolking staat op haar achterste benen. Zelfs Facebook doet er aan mee.

 

LEES MEER

Blog

VERANDEREN GAAT NIET VANZELF

Glenny

Veranderen gaat in kleine stappen, wees je daarvan bewust dus stel voor jezelf een klein haalbaar doel. Ben je altijd overal te laat en wil je dat veranderen? Stel dan als eerste stap dat je in ieder geval elke ochtend op tijd op je werk bent. Spreek ook met jezelf af wanneer je van een succes mag spreken: 100%, 95% of 90%. Wees niet te streng voor jezelf. Want van de kleine successen moet je het hebben.

 

LEES MEER