1 op 1 Trajecten: Jouw Succes VIND JOUW BLACK QUEEN  

Vind jouw - nieuwe - droom(passie, missie, opgave) Een traject voor jou, als je even het pad kwijt bent, niet meer weet wat je nu echt wilt. 
Als zwarte vrouw in een witte samenleving ontkom je er niet aan dat je je af en toe moet aanpassen. Logisch toch? Je wilt immers verder komen. Maar soms slaat de balans door. Soms zover dat je even helemaal kwijt bent, wie jij nou zelf bent. 
Het overkwam mij ook. Ik ben opgevoed door Surinaamse ouders, die er van overtuigd waren dat je je maar het beste kon aanpassen in deze witte samenleving. Dus werden wij opgevoed met verschillende signalen: "Wees als hen, val niet op" en aan de andere kant sijpelde daar de Surinaamse normen doorheen. Vooral als het ging om het eren van je ouders. Het was allemaal heel verwarrend. 

En gek genoeg waren het de vragen van mijn witte vriendinnen, collega's en klanten, die mij aan het denken zette. 
Wie ben ik?
Waar kom ik vandaan? 
Hoe zit dat met het zwart zijn, wat is dat dan, wat houdt dat in? 

KLEIN 2


In deze  1 op 1 traject maak je weer contact met je eigen bron, met jouw zwart zijn, want het is toch de basis van alle succes. Een antwoord vinden op de vraag Wie ben ik nu echt, wat heb ik geërfd van mijn moeder en haar moeder? Wat daarvan wil ik behouden, wat mag met mijn eigen ritueel naar de prullenbak? 

Met speelse en creatieve opdrachten. We gebruiken jouw beeldentaal om de juiste woorden te vinden. De woorden, die in jouw resoneren en voor jou precies aangeven waar het om gaat. Door deze woorden vast te leggen in de voor jou juiste beelden ( plaatjes, tekeningen, kleuren, schilderijtjes) vindt er een diepe verankering plaats.


Wanneer is dit traject voor jou geschikt?

Check Je loopt vast in jouw loopbaan/leven 
Check Je ligt nachten lang te piekeren over jouw toekomst
Check Je wilt verder duiken in jouw culturele/etnische afkomst
Check Je vindt het moeilijk (of hebt geen zin) om met een witte coach te werken. 
Check Je wilt graag mijn volle aandacht voor jou alleen

Ik werk met beelden en met woorden. Beelden geven een sterke verankering van dat wat er in jouw omgaat. En je hoeft er echt niet creatief voor te zijn: iedereen kan knippen, scheuren en plakken. Is dit echt een te grote drempel, dan zoeken we naar andere werkvormen.

Resultaten na dit traject

Presenteer jij jezelf met zelfvertrouwen 
Weet jij hoe je jouw afkomst positief kunt inzetten in je werk  
Heb je balans tussen leven in de flow en het bereiken van jouw doel
Heb je de eerste stappen van jouw praktische actie plan gezet 
Heb jij altijd een antwoord op negatieve opmerkingen over je afkomst
Zet jij stappen naar de verbinding naar jouw bron, je omgeving en de anderen


Mijn methode in 6 stappen (de basis)
IK werk altijd op maat,dus ik pas mijn opdrachten aan aan jouw vragen en situatie. 

Intake. Internet bellen of telefoon. Kennismaking van twee kanten. Waar sta jij nu? Wat voel jij daarbij? Wat wil jij graag anders? Ik stel vragen, geef terug wat ik hoor en jij vertelt weer verder. Aan het einde weet jij of je door wilt gaan. Bij een ja maken we direct de eerste afspraken. Kan via Internet bellen of telefoon.


Verdieping. We gaan nog dieper in op jouw situatie nu. Waar loop jijzelf tegen je eigen afkomst aan. Waar ben je niet blij mee? Waar ben je wel super blij mee? Waar wringt nu precies de schoen? Speelt er nog meer dat niet in de intake naar boven is gekomen?


Positief zwart bewustzijn. Van woord naar beeld. We kijken naar momenten in jouw leven waarin jij jouw afkomst positief hebt ingezet. We kijken naar welke kwaliteiten van jou direct samenhangen met je afkomst. En hoe kun je die versterken? Jij krijgt weer grip op wat jij kunt en ook wat jij graag wilt. Aan het einde van deze sessie is jouw zwart bewustzijn versterkt. 


Jouw Black Queen. Noem het hoe jij wilt: jouw droom, jouw passie, jouw missie of jouw opgave in dit leven. Op welke manier wil jij jouw blackness inzetten om jouw doel te halen? Is er een connectie tussen jouw passie en jouw afkomst? Dat hoeft niet, maar het is goed om je daarvan bewust te zijn. We gaan van woord, naar beeld en nog eens naar woord.


Jouw weg. Dromen, missies en passies zijn mooi, maar ondertussen zit jij waar je zit. In hoeverre kun jij gewoon de zwarte vrouw die je bent, laten zien op je werk? Wat heb jij nodig om dat op een positieve manier te doen? Welke vaardigheden, mensen en acties werken mee? Wie of wat werkt tegen? Ik maak gebruik van visualisaties, beelden en woorden. Be black and be proud!

Jouw actie plan. Van droom naar realiteit. Nu je weet wat er nodig is, kun je een concreet actie plan maken. Met deadlines als je dat wilt, maar het mag ook minder concreet. Wat heb jij nodig om in actie te komen? Alle acties kunnen: een training/opleiding, goed gesprek met jouw leidinggevende of met je ouders of op zoek naar ander werk. 

Jouw afronding. De laatste puzzelstukjes. De eerste resultaten.

Jouw Investering 1047€ (ex btw 21%)

* Wist je dat je deze trajecten ook als scholingskosten van de belastingen kan aftrekken.

kleinoktober2018

FAQ

Wat moet ik mij voorstellen bij het werken van beeld naar woord en andersom?
Werken met beelden betekent, dat je op zoek gaat naar beelden (plaatjes, foto's, tekeningen, kunstwerken) die dat wat jij voelt/denkt weergeven. Je mag knippen, foto's maken, tekenen, schilderen enzovoort. Tijdens de bijeenkomsten, maar ook thuis in je eigen veilige omgeving. Soms laat ik je eerst je gevoel in beelden uit drukken en gaan we daarna de juiste woorden er bij zoeken. Soms ook andersom en soms gaan we naar aanleiding van de gevonden woorden op zoek naar 1 beeld.


Kan ik in termijnen betalen?
ja, dat kan, neem contact met mij op.

Moet ik creatief zijn voor dit traject?
Nee, niet creatiever dan je bent. Je kunt prima werken met foto's en plaatjes uit tijdschriften of met kleuren en abstracte lijnen.


Als ik aan het einde nog niet helemaal klaar ben, kan ik dan nog doorgaan? En wat kost dat dan?
Ja, je kunt altijd zoveel bijeenkomsten bij boeken als jij wilt. Per bijeenkomst kost dit dan 90 euro. dat is nog geen 40 euro per uur.


Ik vind 2,5 uur achter elkaar een beetje lang, kan het ook in kortere bijeenkomsten?
Ja, dat kan, afhankelijk van waar we staan in het traject. Het betekent wel meer bijeenkomsten, voor dezelfde prijs ;-)


Kan ik dit traject ook in een kleine groep volgen? En is het dan goedkoper?
Ja dat kan. Bij voldoende aanvragen plan ik deze in. Dat kan ook in company, als er veel medewerkers willen/moeten vertrekken. 


En als ik nu na de start merk dat het niets voor mij is? 
Ik bied altijd maat oplossingen aan, we kijken samen naar de mogelijkheden: qua tijd, planning, emoties en financiën. Samen komen we er vast uit.

Staat jouw vraag er niet bij, of wil je even overleggen of dit echt wel iets voor jou is, bel mij dan 06 222 71 111. Bellen te eng? Neem dan contact of info@zininkleur.nl


* LINK NAAR BELASTINGDIENST AFTREKPOSTEN