Als klein meisje speelde ik op de veranda met poppen, poppenhuis en meer van dat typische meisjes speelgoed. Ik speelde veel alleen, dat kwam ook omdat mijn broers mij te klein vonden om met hun echte jongens spelletjes mee te doen. Mijn zus deed uiteraard wel mee, zij was immers de oudste.

Scan0013

LEES MEER

Tanden kapot

Dus ik zat daar alleen op de veranda in de schaduw, terwijl zij op het schoolplein onder de Arubaanse zon een soort van honkbal speelden. Ik werd van het schoolplein geweerd. Tot daar de dag kwam dat ik bij de gratie Gods, van dicht bij hun spel mocht bekijken. En oh groot noodlot, ik werd bijna direct, door een grote jongen omvergelopen. Twee voortanden stuk en een bloedende knie. De grote jongen, een zoon van vrienden van mijn ouders, was er helemaal onderste boven van. Ik zelf niet zo, ik had toen al de houding: Shit hapens in live, deal with it”

40 jaar

Die twee tanden heb ik pas op mijn 40ste laten repareren, omdat mijn tandarts mij er van overtuigde dat het geen pijn zou doen. Daarvoor maakte ik mijzelf wijs: Ach het hoort gewoon bij mij. " Shit hapens in live maar je hoeft niet je hele leven met de gevolgen te blijven zitten.

Wijsheid

Terug naar dat kleine meisje, zij had toen al een zekere wijsheid. En dat is in de loop van de jaren steeds groter geroeid. Er was en is ook een natuurlijke rust, die zeker in crisis momenten naar boven komt. Dat alleen zijn, is een soort constante in mijn leven. Ik ben daarin ook heel dubbel. Ik ben en werk heel graag met mensen, maar geniet ook enorm van alleen zijn.

Ik woon al jaren alleen en werk ook al mijn hele werkzame leven met en voor mensen. Ik voel mij bijna nooit eenzaam. Alleen als er grote shit is, dan kan ik mij alleen en eenzaam voelen. Maar dan blijken er heel veel liefhebbende mensen in mijn omgeving te zijn. Buren, vrienden, die twee broers en zus en andere familie.  Mijn gevoel van eenzaamheid verdwijnt dan als sneeuw onder de zon.  

Verpleegster

Dat kleine meisje wilde verpleegster worden, net als haar moeder. Maar dat ben ik niet geworden, maar dat verzorgende zit er echt in, ik sta altijd voor iedereen klaar, soms ten koste van mijzelf, maar ook dat gaat steeds beter. Het gaat niet altijd om fysieke  verzorging maar meer om de psychische verzorging. Als coach trainer zet ik mijn wijsheid en mijn verzorgende ik graag voor jou in.

Je kunt mij altijd bellen 06 222 71 111 of mailen, je krijgt altijd antwoord.

Scan0009

ELOL 01032013 glenny 0024 

0
0
0
s2sdefault
Laat je reactie achter
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden