FOCUS VRIJ GEVEN

Vrij

Ooit schreef Max Dendermonde het boek: ‘De wereld gaat aan vlijt ten onder’ het verhaal hier na vertellen gaat mij niet lukken. Ik weet dat de hoofdpersoon heerlijk van het leven genoot en lekker aan het flierefluiten was.

LEES MEER

Zelf zou ik graag en boek willen schrijven met als titel: ’De wereld gaat aan focus ten onder’. Je wordt er mee dood gooit. In quotes, blogs, cursussen, trainingen en artikelen. Bepaal je doel en focus je daarop. Dan zal alles goed komen. Het schijnt vooral voor ondernemers van groot belang te zijn om een duidelijk doel te bepalen en je daar dan volledig op te richten.

Natuurlijk heb je een zekere mate van focus of liever concentratie nodig. Als ik dit blog af wil krijgen en dat wil ik, dan moet ik mij even voor alles afsluiten en er voor gaan zitten. Dat duurt bij mij niet langer dan 1,5 uur. Daarna laat ik mijn geest weer vrij. Ik ga naar buiten zitten staren en richt mij op andere zaken die voor mij belangrijk zijn. Pas nog schreef Erik Scherder over het belang van uit het raam staren Uit het raam staren en het is mij uit het hart gegrepen.

Ik stel mij vooral open voor de dingen, die voorbij komen in mijn leven en op de impulsen vanuit mijn onderbewuste ( intuïtie, onderbuik of hoe je het ook maar wilt noemen).

Ik ben er van overtuigd dat al dat gefocus mensen diep ongelukkig maakt. Mensen raken zo geobsedeerd door dat doel wat zij zich zelf stellen en zien niet meer wat er al is. Welk succes ze al hebben behaald, nee het moet altijd groot, groter, en grootst. En in die focus missen zij veel van wat er gewoon voorbij komt.

Hoe staat het met jouw focus? 

Tot gauw! Glenny

ELOL 01032013 glenny 0170 

0
0
0
s2sdefault
Laat je reactie achter
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden