Blog

MIJN VERLANGENS

Glenny

ELOL 01032013 glenny 0110

 

 

Ik wil graag een voorbeeld zijn een inspiratie om voor je zelf te kiezen. Zodat je verder komt. En niet omdat je bang bent voor het onbekende blijft zitten waar je zit. 

Angst is een slechte raadgever.

Ik inspireer, help en geef tools om te durven.

Mijn verhaal

Ik zat in een baan in een organisatie waarin naar mijn mening veel fout was. Er moest van de subsidiegever gefuseerd worden, dat wil zeggen we moesten als kleine organisatie opgaan in een veel grotere organisatie. (het Arbeidbureau)

Met als grootste angst het opgeven van ons belangrijkste principe 

Financiële onafhankelijkheid voor vrouwen.

Teminste ik dacht dat dat onze belangrijkste uitgangspunt was, de reden van ons bestaan enzovoort.

Illusie armer

Maar dat bleek al snel een illusie. In de meestal felle discussies bleek al snel dat een aantal van ons bereid waren om dit uitgangspunt voor een meer pragmatische te verruilen. Nou ja ik was natuurlijk mordicus tegen. Dus ik wilde weg zo snel mogelijk.

En dat lukte ook, maar de haast die ik had, maakte dat ik een verkeerde beslissing nam. Ik had nieuw werk, maar het was vreselijk. Lees mijn blog Huilend op de wc.

Ja en dat hield god zij dank op na een jaar, maar ja ik moest wel geld verdienen. Ik had een goede riante ambtenaren regeling. Mijn uitkering werd en jaar lang tot aan het niveau van mijn salaris aangevuld. Kom daar nu nog maar eens om, maar goed.

Wijzer

Ik was wijzer geworden. Niet weer heel snel een andere baan, maar zoek eerst maar eens uit wat je echt wilt, waar je echt past en waar van je echt vleugels krijgt.

Nou ja hoe ironisch, dat was het werk dat ik gedaan had: Vrouwen begeleiden in hun keuze van nieuw werk. En heus ik paste de werkvormen en technieken uit mijn vorige baan op mijzelf toe, maar niet nadat ik eerst goed rust had genomen. Lekker vakantie en even goed genieten. 

Daarna ging er goed voor zitten. Vroeg feedback aan oud collega’s vrienden en kennissen. Spitste mijn oren toen mijn buurvrouw zei dat ik zo goed kon luisteren.

Kansen pakken

En toen kwam er iets voorbij, dat volgens veel mensen geen goed idee was.

Het was ver weg, het was maar voor een jaar en het waren minder uren.

En toch koos ik ervoor. Want het ging over een onderwerp waar ik warm voor liep.

De kansen van zwarte en migrante vrouwen op de arbeidsmarkt.

KLEIN 2

 

Het was een niveautje hoger, dan ik gewend was. Dus ik koos voor avontuur en niet voor zekerheid.

Lag ik nooit wakker over de toekomst?

Ja, natuurlijk lag ik daar soms wakker van.

En was het niet ingewikkeld als alleenstaande moeder, zo ver weg werken?

Ja, natuurlijk was het ingewikkeld.

Maar kansen moet je pakken, dat is mijn overtuiging. 

En het heeft mij zoveel gebracht.

  • Zelfvertrouwen

  • Een nieuwe vriendin

  • De ontdekking van mijn schrijftalent

  • Veel leuke momenten met vrouwen van verschillende etnische afkomst

Door deze ervaring heb ik daarna vaker voor het onbekende het avontuur gekozen. Ga voor je passie, dan krijg je vleugels.

Ik help je graag Vind jouw passie

Met al mijn energie.

Glenny

0
0
0
s2sdefault

Laat je reactie achter

algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden