LOGO ZININKLEURlinkedinTwitter-icon

BLOG


Je ontkomt er niet aan, december is de maand van terugkijken en lessen leren voor de toekomst. Ook ik ontkom er niet aan, ik vraag mij af wat het mooiste is wat 2017 mij gebracht heeft. Wat ik mee wil nemen naar volgend jaar en wat achter mag blijven. Het is natuurlijk allemaal abstract, hoewel er ook mensen zijn die letterlijke afscheid rituelen houden en dingen verbranden of weggooien. 

Je kunt een brief naar jezelf schrijven waarin je afstand doet van de gedachtes, overtuigingen enzovoort waar je van af wilt en deze dan verbranden. Ik denk zeker dat dat kan helpen, maar afdoende is het niet. Je belemmerende overtuigingen veranderen gaat niet zo gemakkelijk. Maar een ritueel helpt, geeft je kracht om door te gaan op het pad, waar je voor gekozen hebt. 

2014 09 20 03.22.16

Veel, meer, meeste

Ik richt mij altijd liever op het positieve, dan op het negatieve, maar soms ontkom je daar niet aan. Wil je ook nog even terugkijken op 2017, Dan heb ik een leuke oefening voor je. Het is de overtreffende trap, geïnspireerd op AI. 

Pak een stuk een papier en beantwoord de volgende vragen: 

  1. Wat is het mooie wat 2017 je gebracht heeft. 
  2. Wat is nog mooier dan wat je bij 1 hebt geantwoord.
  3. Wat is het aller mooiste dat 2017 je heeft gebracht. 

 

Het lijkt flauw, als je het zo leest, maar de opbouw van de drie vragen, dwingt je om steeds dieper te denken en te voelen en daardoor terecht te komen bij wat je echt het diepste heeft geraakt in 2017. 

Ik wens je hele fijne dagen en een heel mooi 2018 met heel veel mooie momenten om te koesteren. 

 

ELOL 01032013 glenny 0110

Share

Copyright © 2013 ZININKLEUR | Webdesign by Live4IT
Photographs by Photography with sense