Blog

WAT HEB JIJ VAN JOUW MOEDER EN JE MOEDERS MOEDER?

Glenny

Eeuwen lang hebben we gehoord dat we niet deugen, dat we minderwaardig zijn dat onze cultuur en onze waarden en normen van een mindere kwaliteit zijn. Lui zijn we. Ja, dat hebben al die slaven wel laten zien. Uren lang in de bloedhete zon zwaar lichamelijk werk doen. En dan voor lui en minderwaardig uitgescholden worden. Ik kan mij niet voorstellen hoe dat geweest moet zijn, zonder tranen in mijn ogen te krijgen.

 

LEES MEER

Blog

ZWART BEWUSTZIJN

Glenny

Wat betekent het om een zwarte vrouw te zijn? Nu ik mij weer meer richt op diversiteit, inclusie en interculturele onderwerpen, dringt zich weer vaker de vraag op, maar wat betekent het voor mij om een zwarte vrouw te zijn?

LEES MEER

Blog

MIJN VERLANGENS

Glenny

Ik wil graag een voorbeeld zijn een inspiratie om voor je zelf te kiezen. Zodat je verder komt. En niet omdat je bang bent voor het onbekende blijft zitten waar je zit.  Angst is een slechte raadgever. Ik inspireer, help en geef tools om te durven.

 

LEES MEER

Blog

ALLEEN-SPELEND ALLEEN-GAAND

Glenny

 

Als klein meisje speelde ik op de veranda met poppen, poppenhuis en meer van dat typische meisjes speelgoed. Ik speelde veel alleen, dat kwam ook omdat mijn broers mij te klein vonden om met hun echte jongens spelletjes mee te doen. Mijn zus deed uiteraard wel mee, zij was immers de oudste.

Scan0013

Tanden kapot

Dus ik zat daar alleen op de veranda in de schaduw, terwijl zij op het schoolplein onder de Arubaanse zon een soort van honkbal speelden. Ik werd van het schoolplein geweerd. Tot daar de dag kwam dat ik bij de gratie Gods, van dicht bij hun spel mocht bekijken. En oh groot noodlot, ik werd bijna direct, door een grote jongen omvergelopen. Twee voortanden stuk en een bloedende knie. De grote jongen, een zoon van vrienden van mijn ouders, was er helemaal onderste boven van. Ik zelf niet zo, ik had toen al de houding: Shit hapens in live, deal with it”

40 jaar

Die twee tanden heb ik pas op mijn 40ste laten repareren, omdat mijn tandarts mij er van overtuigde dat het geen pijn zou doen. Daarvoor maakte ik mijzelf wijs: Äch het hoort gewoon bij mij. " Shit hapens in live maar je hoeft niet je hele leven met de gevolgen te blijven zitten.

Wijsheid

Terug naar dat kleine meisje, zij had toen al een zekere wijsheid. En dat is in de loop van de jaren steeds groter geroeid. Er was en is ook een natuurlijke rust, die zeker in crisis momenten naar boven komt. Dat alleen zijn, is een soort constante in mijn leven. Ik ben daarin ook heel dubbel. Ik ben en werk heel graag met mensen, maar geniet ook enorm van alleen zijn.

Ik woon al jaren alleen en werk ook al mijn hele werkzame leven met en voor mensen. Ik voel mij bijna nooit eenzaam. Alleen als er grote shit is, dan kan ik mij alleen en eenzaam voelen. Maar dan blijken er heel veel liefhebbende mensen in mijn omgeving te zijn. Buren, vrienden die twee broers en zus en andere familie.  Mijn gevoel van eenzaamheid verdwijnt dan als sneeuw onder de zon.  

Verpleegster

Dat kleine meisje wilde verpleegster worden, net als haar moeder. Maar dat ben ik niet geworden, maar dat verzorgende zit er echt in, ik sta altijd voor iedereen klaar, soms ten koste van mijzelf, maar ook dat gaat steeds beter.  Het gaat niet altijd om fysieke  verzorging maar meer om de psychische verzorging. Als coach trainer zet ik mijn wijsheid en mijn verzorgende ik graag voor jou in.

Je kunt mij altijd bellen 06 222 71 111 of mailen, je krijgt altijd antwoord.

Scan0009

ELOL 01032013 glenny 0024 

 

 

 

Blog

JE BEGRAAFT JE EIGEN ZWARTE KONINGIN

Glenny

Ik heb het de laatste tijd veel over de (Zwarte) Koningin. Ik schilder 30 dagen lang elke dag een Zwarte Koningin en die plaats ik dan op Facebook. Die koninginnen staan natuurlijk ergens voor.

 

LEES MEER

Blog

VERANDEREN GAAT NIET VANZELF

Glenny

Veranderen gaat in kleine stappen, wees je daarvan bewust dus stel voor jezelf een klein haalbaar doel. Ben je altijd overal te laat en wil je dat veranderen? Stel dan als eerste stap dat je in ieder geval elke ochtend op tijd op je werk bent. Spreek ook met jezelf af wanneer je van een succes mag spreken: 100%, 95% of 90%. Wees niet te streng voor jezelf. Want van de kleine successen moet je het hebben.

 

LEES MEER

Blog

JA IK OOK

Glenny

Ik hoef het woord racisme/discriminatie maar te noemen of de halve Nederlandse bevolking staat op haar achterste benen. Zelfs Facebook doet er aan mee.

 

LEES MEER